Един от най-често срещаните начини за приготвяне на вкусна риба е да се запържи в тиган. За пържене се използвва панировка . Повечето кулинарни експерти са съгласни, че вторият вариант е по-полезен. Преценете сами: панировката не позволява на рибите да влизат в контакт с маслото и да абсорбират излишната мазнина, докато рибата се импрегнира с вкуса на тестото и се приготвя в собствен сок. Тоест, оказва се много нежно и сочно отвътре .
Освен това тестото придава обем на ястието по време на готвене и го прави по-вкусно. Редакционната колегия ни сподели препоръки с читателите как правилно да се изпържи рибата . И днес съм готов да споделя семейство от успешни комбинации от продукти за вкусна панировка. Всички рецепти са прости и бързи.
Панировка с кашкавал за риба
Съставки
3 с.л. майонеза
4 яйца
100 г кашкавал
Подготовка
Разбийте леко яйцата с майонеза, добавете кашкавал, настъргано на средно ренде. Подправете със сол и черен пипер, добавете брашно и разбъркайте добре.
Картофена панировка за риба
Съставки
3 картофа
1 яйце
2 с.л. брашно
сол на вкус
Подготовка
Настържете картофи на едро ренде. Добавете яйцето, брашното и солта към получената маса. Смесете добре.
Китайска панировка за риба
Съставки
1 яйце
2 с.л. царевично нишесте
сол на вкус
подправки на вкус
Подготовка
Разбийте яйцето със сол и подправки, добавете нишестето. Разбъркайте добре. Парчета рибни филета в това тесто се препоръчват да се пържат на много силен огън. Между другото, това тесто е подходящо и за приготвяне на мариновани пилешки крилца .
Панировка от бира
Съставки
3 яйца
200 г брашно
200 мл тъмна бира
0,3 ч.л. сол
Подготовка
Отделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с бирата и брашното. Разбийте белтъците на гъста пяна и добавете към сместа с брашно и жълтъци. Разбъркайте внимателно.
Панировка с минерална вода
Съставки
4 яйца
1,5 чаша брашно
0,5 чаша мляко
0,5 чаша минерална вода
0,5 ч.л. сол
1 ч.л захар
Подготовка
Отделете белтъците от жълтъците. Намачкайте жълтъците със сол и захар, след това изсипете минералната вода и млякото. Разбъркайте добре. Разбийте белтъците с миксер, докато се разпенят и добавете към готовата смес. След това на порции добавете брашно и разбъркайте до гладка смес.
панировка без яйца (постно)
Съставки
1 чаша брашно (пшенично или грахово)
70 мл вода
0,5 ч.л. сода
сол на вкус
индийско орехче на вкус
зелени на вкус
Подготовка
Комбинирайте брашното със сол, сода за хляб, индийско орехче (по желание) и ситно нарязани билки. Постепенно добавяйте вода към сухата смес, размахвайки с бъркалка, докато масата стане хомогенна.
Протеинова панировка
Най-нежната от всички описани по-горе.
Съставки
4 белтъка
3 с.л.. брашно
1 ч.л. вода
сол на вкус
Подготовка
Разбийте белтъците със сол, добавете пресятото брашно и водата. Разбъркайте добре. Консистенцията на тестото трябва да бъде същата като на течните палачинки.
Вземете под внимание следните съвети за пържене на риба в тесто: поставяйте парченцата филе само в силно загрято олио и не много плътно едно към друго, в противен случай те ще се слепват; за хрупкава коричка, не покривайте тигана, докато печете на скара.
Надяваме се, че нашите препоръки за приготвяне на тесто за риба ще ви помогнат да направите вкусно и апетитно ястие от всяко филе.