Някои хора са готови да го ядат всеки ден, а за другите вкусът на авокадо остава напълно неразбираем. Към коя категория принадлежите, не е важно, защото с тази селекция, която сме ви подготвили ще го заобичате дори и да не го харесвате грам
Авокадото е идеалният спътник за почти всички продукти: зеленчуци, яйца, риба, пушено месо, извара. Подобно на тиквички, самият продукт почти няма вкус, но е надарен с приятна мазна и деликатна текстура. Вече сме писали за това колко полезно е авокадото, така че тази тема няма да я подхващаме . Всички, които редовно ядат най-малко половин авокадо на ден, ще запазят кожата си млада и ще имат добро здраве в продължение на много години.
За лесното обелване на авокадо ще ви помогне остър нож. Направете разрез на костилката по диаметъра на плода, след това разделете на половинки. С узрялото авокадо, махайте леко кората. В едната половина ще има костилка, внимателно я премахнете. Освен това вашите действия ще зависят от това за какво възнамерявате да използвате авокадото.
Как да си приготвям авокадото
Сандвич с авокадо и яйце за закуска
Ярка закуска - светъл ден. Според хранителната стойност, сандвич с хляб от пълнозърнесто брашно, авокадо и яйца е много по-добре от култовата овесена каша.
Салата с риба тон и авокадо
Консервирана риба тон и авокадо са направени един за друг. Завършете историята с парчета пресни домати, щипка лу и разбира се лимонов сок. Класически европейска рецепта на масата ви!
Салата със скариди и авокадо
Средиземноморски специалисти по диетите наричат най-полезното и балансирано ястие това. Салата от препечени скариди, чери домати и авокадо е идеална за лека вечеря. Овкусете ястието със зехтин, смесен с лимонов сок, поръсете с нарязан магданоз.
Паста с авокадов сос
Макароните от твърда пшеница не увреждат фигурата, дори ако ги ядете за вечеря. С умереност, разбира се. Лек сос, приготвен от пюре от авокадо, лимонов сок, чесън и няколко капки балсамов оцет, ще превърне ястието в празник.
Авокадо в пита хляб
Изненадайте приятелите си с небалансиран пълнеж от авокадо, камба, сирене и нарязан лук на филийки в арабска питка!
Ароматно панирано авокадо
Нарязани парчета авокадо оваляйте в яйце, след това се търкалят в галета, смесена с провансалски билки и сол. Пържите в много слънчогледово масло. Поставете готовия алмаинут на хартиена кърпа, за да абсорбирате излишната мазнина. Сервирайте с горещ сос.
Авокадов сладолед
Ta-Dam! Авокадото все още е плод, така че защо да не правите десерт от него? В блендер сложете плода от 1 авокадо, мляко и кора от 1 лимон, мед на вкус. Изсипете масата в матрицата, покрийте с фолио и замразете. Можете да добавите фъстъци за антураж.
Кулинарно вдъхновение за вас всеки ден и не забравяйте да споделяте статии с приятелите си!