Когато започва есента и настъпва първото захлаждане, се появява подсъзнателно желание да се увиете в топлото одеяло и да изпиете нещо вкусно и топло. Тъй като ендорфините може да липсват поради заобикалящата сивота и мрачно време, предлагаме да увеличите броя им с помощта на сладък и ароматен горещ шоколад .
Днес редакторите ни ще ви споделят прекрасни рецепти за това как да си направите горещ шоколад у дома .
Домашен горещ шоколад
За да разнообразите познатия вкус, ви предлагаме най- необичайните рецепти . Сладко, ароматно - за всеки има какво да вкуси.
СЪСТАВКИТЕ
300 мл мляко
50 г млечен шоколад
1 ч.л. мента
ПОДГОТОВКА
За да направите ментов горещ шоколад, доведете млякото до кипене. Когато започне да ври, добавете млечен шоколад. Гответе на слаб огън, докато шоколадът се разтвори напълно и масата стане хомогенна. След това добавете нарязана мента и варете още 2 минути. Насладете се на ароматната напитка!
СЪСТАВКИТЕ
300 мл мляко
0,5 с.л. л. захар
0,5 с.л. л. портокалова кора
60 г тъмен шоколад
ПОДГОТОВКА
Фино настържете портокаловата коричка. Кипнете млякото и добавете към него коричката и захарта. Гответе за 5 минути. След това добавете шоколада и гответе, докато шоколадът напълно се разтопи. Вашата есенна напитка с лек аромат на лято е готова!
вегетариански вариант
СЪСТАВКИТЕ
300 мл бадемово мляко
1 супена лъжица неподсладено какао
2 ч.л. кафява захар
ПОДГОТОВКА
Тази опция е подходяща за всички, които не обичат краве мляко или изобщо не го използват. За да приготвите вегетарианска версия на горещ шоколад, сварете бадемово мляко.
СЪСТАВКИТЕ
300 мл мляко
150 г тъмен шоколад
0,5 ч.л. канела
щипка лют червен пипер
ПОДГОТОВКА
За любителите на пикантното също има рецепта за горещ шоколад. Кипнете млякото, добавете към него канела и черен пипер. Гответе 2 минути, след което добавете шоколад. Гответе, докато шоколадът се разтвори напълно. Вашият точен шоколад е готов!
с фъстък
СЪСТАВКИТЕ
300 мл мляко
75 мл сметана (15% мазнини)
120 г млечен шоколад
1 супена лъжица фъстъчено масло
ПОДГОТОВКА
Загрейте сметаната без да кипне. Разбийте шоколада и разбъркайте със сметаната, докато се разтопи. След това изсипете тази смес в горещо мляко, разбъркайте и доведете до кипене. В края добавете фъстъченото масло, разбъркайте и гответе още една минута.
Nutella мляко
СЪСТАВКИТЕ
300 мл мляко
2 с.л. л. Nutella
1 супена лъжица какао
щипка сол
ПОДГОТОВКА
Пригответе какаото по добре позната рецепта. Добавете Nutella и щипка сол към готовата напитка. Разбъркайте и се насладете на невероятния вкус.
карамелен топъл шоколад
СЪСТАВКИТЕ
300 мл мляко
150 г млечен шоколад
75 мл сметана (15% мазнини)
карамелен сироп
ПОДГОТОВКА
Кипнете млякото, добавете към него сметана. Разтопете шоколада в тази млечна смес и добавете карамелния сироп. Охладете се и се насладете на невероятния карамелен вкус.
ирландски топъл шоколад
СЪСТАВКИТЕ
300 мл мляко
50 г млечен шоколад
60 ml ликьор Baileys
ПОДГОТОВКА
Разтопете шоколада в млякото. Махнете от котлона, охладете леко и добавете ликьор. Ако нямате, можете да замените с малко уиски или коняк. Тази напитка е най-добрата топла през есенната вечер.
Можете да добавите канела на всяка от напитките, като тя ще я направи по-вкусна и по-сладка. Всички тези рецепти ще придадат страхотно настроение и ще направят есенните дни много по-добри. И коя от рецептите ви хареса най-много?