Продуктите, които борят рака са, червено вино, куркума, боровинки, домати, черен шоколад, зелен чай и кафе. Ние всички се наслаждаваме на червеното вино, черния шоколад и кафето, като в същото време много от нас бихме искали да започваме деня си със зелен чай и куркума – основната съставка на всички вкусни рецепти. Доматите и боровинковия сок също са много популярни.
В допълнение, тези продукти освен, че са доста вкусни, могат и да предотвратят разпространението на рака.
Как продуктите предотвратяват рака?
В нашия организъм има доста физиологични процеси, един от които е ангиогенезата. Този процес значи развитие на нов кръвоносен съд. Освен това, ангиогенезата е непрекъснат процес през целия живот. Той възстановява кръвоносните съдове, когато те са повредени, поради леки наранявания, порязвания или изгаряния.
Ние е необходимо да разберем, че ангиогенезата – образуването на нови кръвоносни съдове, е в основата на разпространението и развитието на рака. Тя се регулира чрез инхибитори и активатори. Активаторите инициират образуването на нови кръвоносни съдове. Тук, супер-храненето играе важна роля при инхибирането на ангиогенезата. По този метод, то спира доставката на ракови клетки в кръвта и предотвратява тяхното развитие.
Когато “се спрат” новите кръвоносни съдове на раковите клетки, те биват лишени от хранителни вещества и кислород, необходими за техния растеж. Тези 7 продукта ограничават ефекта на ангиогенезата, което е важно за лечението на рака.
Нека да разгледаме по-подробно всеки от тези продукти и тяхното въздействие върху развитието на рака в тялото.
Ресвератрол – мощен антиоксидант, който присъства в червеното вино, и има противоракови свойства. Той се намира в обвивката на гроздето, която се използва за приготвянето на червено вино. Този антиоксидант е добре познат в ефективното предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания и преждевременното стареене. Той също е полезен за подобряване преработката на глюкоза, повишава нивата на енергия и подобрява умствената дейност. Също така елиминира свободните радикали от тялото, бори се срещу вируси и бактерии, а също така спомага за възстановяването на ДНК.
В алтернативната медицина, куркумата е придобила голямо значение поради своите лечебни свойства. Тя е богата на различни свойства, които са много полезни за лечение на хронични заболявания. Куркумата стимулира загубата на тегло и предотвратява появата на рак, както и неговото развитие.
Те са богати на фитохимикали, което ги прави способни да се борят с рака. Това е най-добрата храна за хора, които се борят с рак на яйчниците. Тъмният цвят на плодовете показва изобилие от фитохимикали. Освен това, боровинките и малините намаляват оксидативния стрес и ангиогенезата в тялото.
Едно скорошно проучване, проведено в Харвардския университет, установява, че рискът от рак на простатата може да бъде намален с до 50%, с редовна консумация на домати. Проучването установява още, че ликопенът, който присъства в доматите, е мощен противораков агент и инхибира ангиогенезата.
Изследването също показва, че ликопенът лесно се метаболизира в тялото и неговата концентрация нараства, ако поставите доматите на по-висока температура. Това означава, че сготвените домати са много полезни за предотвратяване развитието на рак в тялото. Така че, се наслаждавайте на доматената си супа или къри, и кажете сбогом на рака.
Говори се, че шоколадът е най-добрият подарък, който подобрява настроението на хората. Също така е полезно да го ядете, за да подобрите здравето на сърцето и ефективността на лечението при диагноза рак. Така че сладкият тъмен шоколад може да бъде най-добрата храна, за да започнете деня си!
Сутрешното кафе би могло да направи деня ви по-добър! Ободряването, което изпитвате след чаша кафе, се дължи на факта, че тази напитка дава енергия. Това значително намалява риска от рак и можете да я включите в дневния си хранителен режим.
Зеленият чай има много полезни свойства за здравето и поради това трябва да бъде част от вашата диета. Отпийте една глътка зелен чай и веднага ще предотвратите рака!
И така, това са продуктите, които трябва да консумирате редовно, за да предотвратите заболяване от рак.