Почти всеки от нас има обичай след пазаруване да съхранява закупените продукти в хладилника, за да ги предпази от разваляне. Въпреки това, лекарите изброиха няколко продукта , които не трябва да се съхраняват в хладилник поради няколко причини.
1.БАНАНИ
Ако бананите се поставят в хладилник, процесът на зреене се нарушава поради ниската температура. Всъщност, когато ги сложите в хладилника - процесът на зреене се "прекъсва", така че дори и да ги върнете отново на стайна температура, те вече не могат да узреят, а ще започнат да гният.
2. СЛАДКИ КАРТОФИ
Когато сладкият картоф е изложен на ниска температура, цялото нишесте ще се превърне в захар, вкусът и текстурата ще се променят. Ако обаче предпочитате по-сладкия вкус и нямате нищо против калоричността, можете да го съхранявате в хладилника.
3.
И вие ли държите домати в хладилника? Ако сте закупили по-голямо количество, със сигурност ще съхранявате доматите на студено място. Когато обаче са изложени на по-ниска температура – губят качеството и вкуса си. Те губят твърдостта си, така че когато ги извадите на стайна температура, бързо ще омекнат и ще се разпаднат.
4. ЯБЪЛКИ
Точно като доматите, ябълките губят текстурата и вкуса си, когато се съхраняват в хладилник. Ако искате този плод да ви освежи изстуден, тогава е добре да го охладите за не повече от 30 минути.
5. ЛУК
Ако сте почитатели на лука, който ще прехвърли вкуса си на други храни, тогава може би е най-добре да го държите в хладилника. Въпреки това, за максимален срок на годност, лукът се съхранява най-добре в хартиен плик, на средно хладна температура, на тъмно.
6. АВОКАДО
Подобно на бананите, ако поставите авокадото в хладилника, то спира да узрява.
7. КАФЕ
Противно на общоприетото схващане, кафето се съхранява най-добре на стайна температура, за да може естествените масла да освободят своя ароматен аромат.
От друга страна, ако поставите кафето в хладилника, то може да абсорбира всички неприятни миризми, останали вътре.