Първата храна, която поема човек през живота си е млякото - първо майчиното, а после животинското. В по-късен етап от живота ни обаче млечните продукти вече не са толкова полезни, колкото в ранна възраст.
Напоследък все повече хора коментират за опасностите от консумацията на млечните продукти.
Съществуват ли обаче такива? Млякото съдържа лактоза. Когато попадне в червата, създава място за размножаване на токсини и вредни бактерии.
Казеинът е не по-малко вреден - може да се натрупва в организма и да усложни обработката му. В допълнение, това вещество допринася за развитието на рак.
Също така, прекомерната употреба на мляко причинява алергии или индивидуална непоносимост към протеина лактоза. В тази връзка се появяват кожни заболявания, от които е трудно да се отървете.
Има редица заболявания , които възникват при честата консумация на млечни продукти :
- постоянна умора
- метеоризъм,
- диария,
- прекалена пълнота
- чести главоболия
- лоша сърдечна функция и запушени съдове
- атеросклероза,
- остеопороза и артроза при млади хора.
Но не изключвайте напълно млечните продукти от диетата си. В тази статия говорим само за прекомерната им консумация.