8 храни, които НИКОГА не бива да претопляте - стават отрова за тялото!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
8 храни, които НИКОГА не бива да претопляте - стават отрова за тялото!
5369
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
8 храни, които НИКОГА не бива да претопляте - стават отрова за тялото!

Свикнали сме да сервираме ястията на трапезата за обяд и вечеря леко затоплени - особено в студовете порция гореща яхния или топла супичка се разлива приятно по небцето и ни сгрява за целия ден. Знаете ли обаче, че много от продуктите, които използваме ежедневно, не бива да се претоплят, защото така не само губят полезните си вещества , но и стават буквално отровни за тялото ?

За да се възползваме максимално от полезните свойства на храната, ние трябва да я консумираме на момента или да избягваме повторното й затопляне, тъй като то може да се окаже вредно за нашето здраве.

Ето 8 храни, които никога не бива да претопляме:

червено цвекло

Цвекло

Съдържанието на нитрати в цвеклото е полезно за човешкия организъм, с изключение на моментите, в които този натурален продукт преминава през топлинна обработка.

панирано пиле

Пиле

Високото ниво на протеини в пилешкото месо може да причини проблеми с храносмилането, ако продуктът се затопли 1-2 дни след приготвянето му. Ако наистина желаете да консумирате ястието, най-добре е то да бъде охладено.

варени картофи

Картофи 

Колкото по-дълго време престояват картофите, толкова повече тяхната хранителна стойност намалява, което в крайна сметка може да превърне ястието в токсично за организма.

Гъби

Гъбите винаги трябва да се консумират след приготвянето им, тъй като съставът на протеините в тези натурални продукти може да се измени и да доведе до проблеми с храносмилането.

спанак претопляне

Спанак

Повторното затопляне на спанака е опасно, поради високото количество на нитрати в него, които могат да доведат до канцерогенеза.

ястие с яйца

Яйца

Яйцата стават токсични, когато са изложени на висока температура. Вие трябва да отбягвате повторното затопляне на варени или бъркани яйца, тъй като консумацията им може да се отрази на стомаха ви. 

Целина

Целината не бива да се претопля, също както спанака, тъй като тя съдържа високо количество нитрати. Този натурален продукт се добавя предимно към супи и други ястия и в случай че вие искате да ги консумирате топли, е нужно да премахнете съответния зеленчук от тях преди обработка.

ряпа сурова

Ряпа

Ряпата съдържа високо количество нитрати, които могат да се окажат вредни за здравето, ако продуктът се консумира непосредствено след повторното му претопляне.

Следващият път, в който отидете към хладилника, с цел да си претоплите нещо за ядене, погледнете списъка с неподходящи храни, за да направите услуга на храносмилателната си система, като я защитите от "прегряване". 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft