Топли сандвичи - вкусна закуска и бърза, обилна и харесвана от всички. Подходящи са за обяд, за вечеря и на път (за да не се купуват съмнителни неща).
Можете да готвите сандвичи във фурната и в тиган, на скара и на тостер. Основният набор от съставки: вчерашният хляб, яйцето и филия сирене или кашкавал винаги вършат работа. Останалото е въпрос на вкус. Всичко, което е в хладилника, ще свърши работа.
Рецепта за топли сандвичи
Днес ще ви каже как да си направите топли сандвичи по нов начин. 8 доказани рецепти, които никой няма да иска да пропусне за закуска! Ще отнеме минимум време, за да ги приготвите
СЪСТАВКИТЕ
200 г шунка или колбас по ваш избор
200 г кашкавал
1 супена лъжица заквасена сметана или майонеза
2 яйца
8-10 филийки хляб
сол, черен пипер на вкус
Нарежете шунката на кубчета и смесете с настърган кашкавал , заквасена сметана и яйцето. Осолява се и се добавя пипер на вкус. Намжете всяка филия хляб с масата. Разстелете сандвичи с пълнежа надолу върху загрят тиган с растително масло. Запържете сандвичите от двете страни.
Топли сандвичи с извара
СЪСТАВКИТЕ
1 хляб
100 г извара
100 г кашкавал
100 г шунка или колбас по избор
1 яйце
2 скилидки чесън
копър
сол на вкус
Настъргайте колбасът и кашкавалът на едро ренде. Смесете с извара, яйце, смлян чесън и билки. Посолете на вкус. Нарежете хляба на филийки и намажете. Сложете сандвичи върху лист за печене и печете 7 минути във фурна, предварително загрята на 200 градуса.
Горещи сандвичи с кайма и яйце
СЪСТАВКИТЕ
4 филийки хляб
70 гр. кайма
20 г сирене фета
2 ч.л. кетчуп
1 супена лъжица соев сос
10 г масло
2 яйца
2 с.л. л. растително масло
сол на вкус
ПОДГОТОВКА
В растително масло задушете каймата, докато омекне.
Върху лист хартия за печене сложете две филийки от хляба с маслото надолу. Намажете с кетчуп отгоре, поставете парчета сирене фета отстрани и отгоре поставете срединката на хляба
Добавете соев сос и кайма, ако е необходимо. Сложете каймата върху сандвича, а отгоре разбийте яйцето. Печете за 10 минути във фурна на 180 градуса.
Горещи сандвичи с гъби
СЪСТАВКИТЕ
170 гр.печурки
14 филийки хляб
1 лук
70 г кашкавал
80 г майонеза
10 г масло
Нарязваме ситно гъбите и лука. Смесете с настърган кашкавал, яйце и майонеза. Разстелете сместа върху хляба и сложете сандвичите върху хартия за печене, намазана с масло. Печете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, 10-15 минути.
Топли сандвичи в тиган с картофи и моркови
СЪСТАВКИТЕ
1 хляб
1 суров морков
1 лук
2 средни картофи
2 яйца
50 г кашкавал
сол, подправки на вкус
Обелете и измийте зеленчуците. Картофи, сирене и лукът рендосайте на едро, а моркови на финно. Смесете всичко с яйце и сол. Нарязваме хляба на филийки, върху всяка поставете пълнежа. Намажете сандвичите с пълнежа надолу върху загрятото в тиган растително масло. Запържете от двете страни под капака.
Сандвичи с яйца и сирене
СЪСТАВКИТЕ
4 филийки хляб
2 варени яйца
80 гр. Сирене
2 скилидки чесън
15 г масло
2 с.л. л. майонеза
зелен лук, копър, сол на вкус
Яйца и сиренето рендосайте. Смесете с майонеза, настърган кашкавал, нарязани билки и чесън. Посолете на вкус. Намажете хляба с масло от двете страни. Сложете плънката от едната страна. Печете сандвичи във фурната на 200 градуса за 6 минути.
Горещи сандвичи с тиквички
СЪСТАВКИТЕ
3 млади тиквички
1 хляб
1 лук
2 яйца
1 супена лъжица. грис
70 г сирене фета
копър
сол, подправки на вкус
Тиквичките натрийте на ренде и сол. След 10 минути изцедете и изсипете получената течност. Към тиквичките добавете настъргания лук, сирене фета, яйце, грис и зеленина. Осолява се и пипер на вкус. Сложете пълнежа върху филийките на хляба и запържете сандвичите в тиган от двете страни. Не покривайте с капак.
Топли сандвичи с пилешко месо и зеленчуци
СЪСТАВКИТЕ
0,5 пиле
2 домата
1 чушка
150 гр. Сирене
8 филийки хляб
20 г масло
Сварете пилешко филе в подсолена вода. Охладете и нарежете на филийки. Нарежете чушката на полукръгчета, а домата на филийки. Настъргайте кашкавал. Намажете филиите с хляб с масло от двете страни и поставете върху лист за печене. Оформете пълнежа на слоеве: сирене, пиле, пипер, сирене, домат, сирене. Печете във фурната при температура 200 градуса за 5-7 минути.
Една здравословна и обилна закуска ще зарадва всички , но основното е, че ще ви отнеме малко време и същата сума, за да я приготвите.
Споделете с приятелите си!