8-те най-безполезни съставки за салатата

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
8-те най-безполезни съставки за салатата
18173
Снимков материал: pixabay.com
8-те най-безполезни съставки за салатата

 

 

 

 

 

Сигурни ли сте, че всичко, което слагате в салатата е полезно и нужно? Повечето съставки не ни дават нужните полезни вещества, а само ни тъпчат с излишни калории. Вижте следващите предложения за неща в салатата, които е добре да заместите с нещо по-полезно.

Лук

Салатата няма лук? Той може и да добавя добър вкус на всяка хапка, но не прави много за тялото ви.

Вместо стария лук, добавете чесън или пресен лук, за да си набавите необходимите Витамин А, С, К и желязо.

Царевица

Само си помислете – ако прясната царевица има малко хранителни вещества, какво тогава може да ни предложи консервираната, освен причиняващо „сърдечен удар” количество натрий. Ако ви харесва сладкия вкус на царевица в салатата, заместете я с прясно настъргано цвекло, което ще ви набави фолиева киселина и фибри. Може също да си добавите стафиди или сушени боровинки за повече Витамин С и антиоксиданти.

Краставици

Любими на почти всички любители на салатата, краставиците са може би най-голямото разочарование като безполезност в салатата ви. Те не са богати на витамини или фибри, а само освежават хапката ви през лятото. Вместо тях сложете пресни тиквички в салатата, които са чудесен източник на Витамин Б6, фибри и омега-3 мастни киселини.

Маруля айсберг

Знам, че и това няма да ви хареса, но салатата айсберг също не притежава почти никакви полезни съставки. По-добре е да взимате по-зелените варианти на салата или да преминете направо към суров спанак, който е пълен с Витамин С, калий и до 20% от препоръчителното количество фолиева киселина.

Крутони

Колкото и да са вкусни, крутоните също са една от най-безполезните съставки на салатата. Ако целта ви е да се снабдите с малко калории все пак, вместо тях използвайте настъргани орехи или сурови бадеми. Освен че са полезни, са и хранителни... точно каквато трябва да е салатата.

Зелен боб

За някои зеленият боб е чудесна съставка за салатата, но трябва да знаете, че освен, че не съдържа полезни съставки, е и много калоричен. Вместо него по-добре прибавете броколи или грах, които ви носят необходимите витамини и фибри.

Бекон

Какво друго може да се каже за бекона, освен че е с това огромно количество натрий и мазнина обезсмисля целия ефект на салатата. Заместете го с тиквени семки и се насладете на добрия ефект на минерали като цинка. Можете да използвате и слънчогледови семки, които пък са чудесен източник на фолиева киселина.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft