2 Март 2017
8823
Снимков материал: pixabay.com
Във всеки дом може да намерите няколко кулинарни трикове , за да готвте вкусно и здравословно хранене.
Готварски съвети
- За да не се слепва
Пастата няма да се слепва заедно по време на готвене, ако във водата (2.5 литра) или изсипва 40 мл лимонов сок или 1 супена лъжица 9% оцет.
- Как да се запазите зелени подправки
Бледо зелените подправки може лесно да освежите, ако бързо първо потапяте в гореща и после студена вода. Възможно е също така да сложите зелените подправки за един час в студена подкиселена вода (1 ч.л. оцет в 200 мл вода).
- Вкусен винегрет
Полезният винегрет ще бъде специален, ако лукът, който се добавя към салатите, предварително се запържва. Повярвайте ми, това ще го направи много специален!
- Как да се готвият меки калмари
3 правила на готвене на калмари, за да не се окажат гумени. Размразявайте напълно калмарите. Във вряща вода (със сол и подправки), калмарът трябва да престои не повече от 2 минути. Варите калмарите на части по 2-3.
- Въздушно тесто
Тайната въздушност на тесто в яйца. Те трябва да бъдат охладени. Бъркате яйца в отделна купа, до образуването на пяна, след което се изсипват на тънка струя, смесвате с другите съставки.За да е свежо и леко тестото, използвайте много студена вода. Ние също така препоръчваме да добавите водка: 1 супена лъжица за 1 яйце.
- С какво може да замените яйцата за печене
Сменете яйца в сладки тестени изделия може да бъде успешно и с други продукти. Така че, 1 яйце е: 1 супена лъжица царевично нишесте + 2 супени лъжици вода, или пюре банан 1 лъжица, или 1/4 чл. ябълково пюре.
- Вкусен пастет
Черен дроб пастет е особено вкусен, ако към черния дроб в тигана добавите 50 мл.
алкохол (ром, бренди, уиски) и добавете една чаена лъжичка мед. Готовият пастет ще бъде по-лек, лека текстура с пикантно-сладникав вкус.
Меко тесто за пелмени
Успешните кнедли - правилното тесто. По време на месене на тестото, в брашното добавете 1-2 супени лъжици растително масло - тестото се получи меко, гъвкаво и лесно за работа.
Успешните кнедли - правилното тесто. По време на месене на тестото, в брашното добавете 1-2 супени лъжици растително масло - тестото се получи меко, гъвкаво и лесно за работа.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари