За тази бърза и мързелива вечеря от хляб и кайма ви трябват не повече от 10 минути за подготовка и около половин час за печенето. Резултатът е изключително вкусна запеканка с плънка от пилешко и кашкавал (моцарела), който няма как да ви остави равнодушни! Ето как се прави най-мързеливата вечеря от кайма и хляб :
Мързелива вечеря от кайма и хляб
Продукти:
8 малки хлебчета (земели)
500 гр.пилешка кайма (или 2 бр.средно големи пилешки гърди)
1 голяма глава лук
зелени подправки на вкус
сол, черен пипер - на вкус
2 домата
1 чушка (незадължително)
150 гр.кашкавал (или моцарела)
масло за намазване на тавичката
За заливката:
5 яйца
100 мл прясно мляко
малко сол
Приготвяне:
Първо пригответе каймата: ако използвате гърди, смелете ги в машинка за месо или блендер.
Върху нея наредете нарязаните на шайби домати, а върху тях - нарязаните чушки (може и да ги пропуснете, пак е вкусно). Покрийте всичко с настърган кашкавал.
За заливката разбийте яйцата с млякото и малко сол. Потапяйте всяка от останалите хлебни половинки в яйчената смес за няколко секунди, след което ги подредете плътно върху плънката, само че този път с разреза надолу.
Отгоре залейте с останалата яйчено-млечна смес и пъхнете ястието в загрята предварително на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. Ако фурната ви е силна, може да покриете с фолио.
Приятен апетит!