9-те най- добри съвета как да си замесите меко и пухкаво тесто с мая

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
9-те най- добри съвета как да си замесите меко и пухкаво тесто с мая
74478
Снимков материал: pixabay.com
9-те най- добри съвета как да си замесите меко и пухкаво тесто с мая

Домашно приготвените тестени изделия са за предпочитане пред купешките, макар че и с тяхното количество трябва да се внимава. За да сте сигурни, че в хляба, баницата или сладкишите, които консумирате, няма вредни набухватели, замесете тестото сами с мая.

А тестото с мая става по-сполучливо и по-лесно бухва, когато спазвате следните съвети:

1. пресейте брашното и го оставете да престои;

2. месете в добре затоплено помещение;

3. разтворете маята в хладка вода или прясно мляко, докато стане на едри шупли. След това разбъркайте и отново я оставете да бухне;

4. направете "кладенче" в пресятото брашно и изсипете разредената мая в него;

5. оставете рядкото тесто да втаса на топло, след което го замесете с още брашно до необходимата твърдост;

6. тестото, замесено с мая ще втаса по-бързо, ако на няколко места го набодете с макаронени тръбички;

7. не месете продължително време масленото тесто, защото качествата му се влошават;

8. за каквото и да е предназначено тестото го месете, докато стане на мехурчета;

9. затоплете предварително тавата или формата за печене, намаслете я и я поръсете с брашно. Ако тестото е маслено, само я поръсете с брашно, без да слагате излишна мазнина;

 

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft