Никога не купувайте маслини без костилки, побелели фурми, лимони с тънки кори и как да знаем кое е прясно

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Никога не купувайте маслини без костилки, побелели фурми, лимони с тънки кори и как да знаем кое е прясно
128277
Снимков материал: pixabay.com
Никога не купувайте маслини без костилки, побелели фурми, лимони с тънки кори и как да знаем кое е прясно

В съвременния свят магазините ни очакват зад всеки ъгъл, а разнообразието от продукти, които ни предлагат, е огромно. Но понякога това само затруднява ситуацията. Може да се натъкнем на продукт с просрочен срок на годност или в крайна сметка да купуваме неузрели или безвкусни плодове и зеленчуци. Хубавото е, че можете да избегнете всички тези неща, ако знаете правилните съвети.

Ние  ценим здравето и парите си и затова научихме няколко трика, които ще ви помогнат да закупите пресни и здравословни продукти.

 

маслини

Когато избирате маслини, по-добре е да изберете такива с костилки . Това е така, защото след отстраняване на костилките маслините се поставят в марината, която влиза вътре и може да направи плода да изглежда като каша. Освен това, той засенчва истинския вкус на маслините, когато попадне вътре.

сьомга

Колкото и изненадващо да звучи, прясната риба не трябва да има добре изразена рибена миризма. Ако усетите това, вероятно рибата не е прясна.

Друг признак за свежест е цветът. Рибите от сьомга, които се отглеждат във ферма, обикновено са светлорозови на цвят, докато дивите риби обикновено имат по-тъмни нюанси. Ако по повърхността на рибата има сиви или кафяви петна, това означава, че рибата е била съхранявана от доста време.

фурми

Пресните фурми могат да бъдат набръчкани, но не твърде много, нито трябва да са прекалено жилави. Сушените плодове са най-добри, когато изглеждат месести и имат леко лъскава кора. Те не трябва да имат захарни кристали или бели петна, тъй като тяхното присъствие показва, че влошаването вече е започнало.

 

Чесън

Ако продавач декларира, че продаваният от него чесън е пресен, това може да се разбере с по- лека миризма. Ако миризмата е твърде изразена, вероятно зеленчукът е стар или е бил съхраняван неправилно. Освен това може и да започне да гние отвътре.

Цвекло

Когато купувате цвекло , изберете такива със зелени листа, тъй като това ще ви помогне лесно да определите, че зеленчукът е пресен. Но не винаги е възможно да се намери такова цвекло, поради което трябва да обърнете внимание на размера и корена на зеленчука. По-добре е да изберете не много голямо цвекло без прекалено много косми на опашката, в противен случай рискувате да получите твърд, несладък продукт.

Пъдпъдъчи яйца

Когато избирате пъдпъдъчи яйца, на първо място, не забравяйте внимателно да проверите и инспектирайте състоянието на черупката: тя не трябва да бъде повредена. Струва си да запомните срока на годност: до 30 дни при стайна температура и до 60 в хладилник. Ако опаковката няма дата на производство, можете да определите свежестта на яйцата по теглото им. Прясно яйце ще тежи 0,35 г-0,4  . Ако едно яйце е малко по-малко, това означава, че пъдпъдъчите яйца (както другите видове яйца) вече са започнали да  изсъхват и е по-добре да изберете различни.

авокадо

Всички изразени петна , които се различават от основния цвят, показват, че нещо не е наред с плода. Най-добре е да избягвате авокадото с тъмни петна по кожата, тъй като това често е знак, че процесът на гниене е започнал. Можете също така да окажете натиск върху зоната до дръжката - ако можете да го набиете с пръст, плодът вероятно е презрял.

Нар

Понякога закупуването на нар се превръща в разочарование, защото той се оказва блед и не сладък отвътре. За да  избегнете подобна ситуация, обърнете внимание на следното: формата на плода не трябва да прави идеален кръг, а по-скоро да е ъгловата, тъй като гладкостта и твърдостта на кората също са индикатор за зрялост.

лимони

На първо място, добрият лимон може да бъде идентифициран по теглото и дебелината на кожата му. Плодът може да не изглежда голям на пръв поглед, но трябва да е тежък. Тънката кожа и трапчинката на мястото, където преди беше стеблото с мини линии, излъчващи се от него, са знак за първокласен лимон. Те показват, че в плода има високо съдържание на минерали.

Наясно ли сте с някакви трикове, които ви помагат да изберете най-вкусните и пресни продукти в магазина?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft