9- те най-големи и най-вредни грешки при храненето, които правите всеки ден: хляб намазан със сладко, мед в горещи напитки и ...

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
9- те най-големи и най-вредни грешки при храненето, които правите всеки ден: хляб намазан със сладко, мед в горещи напитки и ...
57428
Снимков материал: pixabay.com
9- те най-големи и най-вредни грешки при храненето, които правите всеки ден: хляб намазан със сладко, мед в горещи напитки и ...

Специалисти съставиха списък на най-разпространените грешки в храненето, които хората допускат едва ли не всеки ден. Голямата опасност на тези грешки е, че те се превръщат в традиция и вредни навици.

Те може да доведат до многобройни проблеми със самочувствието, включително и до развитието на тежки заболявания.

По думите на лекари много хора крайно лекомислено се отнасят към начина, по който употребяват различни продукти. Мнозина не виждат нищо страшно, а дори смятат за полезни следните комбинации храни, а са вредни:

 

- Сладолед с газирани напитки: тяхното съчетание води до оригване, подуване и тежест в корема, които често продължават часове наред. Лекарите подчертават – ако хапвате сладолед, най-добре пийте обикновена вода.

- Зелен чай с мляко : компонентите, съдържащи се в млякото, рязко намаляват полезните вещества в зеления чай, а млечният белтък може да направи тази напитка трудна за усвояване. Лекарите смятат, че е оптимално да се пие зелен чай с лимонов сок.

- Добавяне на сладко в изварата или киселото мляко : тази храна води до бурна ферментация в стомаха. Неприятните последствия на този процес са подуване и повишено отделяне на газове.

- Каша със захар : слагането на захар в кашата може рязко да вдигне нивото на глюкозата в тялото, тъй като нишестето в зърнените храни при варене образува глюкоза. Така се повишава риска от затлъстяване и развитието на диабет. Ако искате да придадете някаква сладост на кашата, най-добре е да добавите в нея плодове, съветват специалистите.

- Хляб, намазан с мед или сладко . Този навик дава същият ефект като кашата със захар или изварата със сладко. Всички продукти, съдържащи захар трябва да се употребяват отделно.

- Кафе и хляб : веществата, съдържащи се в кафето възпрепятстват усвояването на витамите от група В. Така той се превръща в съвършенно безполезен продукт, който само запълва стомаха.

- Мед в горещи напитки : всичко ценно в меда - ферменти и бактерицидни свойства – са неустойчиви при нагряване и изцяло се разрушават при температура над 45 градуса. Но още по-опасно е, че при нагряване над 40 градуса в меда започва да се образува компонент, който всъщност е отровен за тялото.

- Пъпеш в салатата : този продукт е изключително самостоятелен и не се съчетава с нищо, дори с вода. Нарушаването на този принцип гарантира тежест в корема, подуване и разстройство.

- Бульон от месо с кости : според медиците той е изключително вреден за здравето.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft