Преди да поставите престилка и да се отправите към кулинарската лаборатория, научете тези полезни трикове.
Можете да използвате за същите рецепти, с които правите обикновени спагети - резултатът е много по-здравословен и диетичен. Ако нямате спираловидно ренде, можете да го направите с помощта на белачка и нарязани на ивици.
2.
Използвайте големата част от черупката, за да премахнете малката.
3. Как да запазим зелените зеленчуци, пресни
Подсушете зеленчуците, след което разпределете в найлонови торбички. Надуйте с въздух и завържете. Така те ще бъдат готови за употреба. Просто се уверете, че листата са напълно сухи преди това.
4. Как да се запазят подправките пресни
Накъсайте листата и ги поставете във форма за лед, покрийте ги със зехтин. Когато имате нужда, просто вадете по едно замразено кубче и пускайте в тенджерата.
5. Как да разберем дали яйцето е прясно
Поставете във вода. Ако потъне, това е съвсем прясно. Ако единия край леко се вдига, яйцето още става за ядене, но не е толкова свежо. Ако плуват, го изхвърлете.
6. Нарежете меката храна с конец за зъби
Можете да съхранявате тестото за палачинки дълго в празна бутилка от сос в хладилника.Така, че можете да направите палачинки по всяко време - и не трябва да цапате съдове, за да слагате сместа в тигана.
8. За да не кипе водата в тенджерата
Поставете дървена лъжица на върха.