Всички жени знаем, че с възрастта организмът ни започва да се променя и е нужно да се нагодим към случващото се, за да си спестим някои неприятни проблеми. Днес ще поговорим повече за храненето след определена възраст , която учените определят на 35 години.
Когато вече са факт обаче, като няколко килограма отгоре и няколко нови бръчки, е малко късно за реакция. Затова е по-добре да правим малки промени, но на време и да си седим все така красиви, все едно сме на 28.
Едно от първите неща, които започва да се променя, е метаболизмът. Забавя се. Това не значи да се обречете на глад оттук насетне, а просто да внимавате малко повече какво ядете.
Всъщност, храните, които сме подредили в галерията, трябва да се избягват от всички, не само от жените над 35. Това са 9-те продукта, за които да забравим след 35-тата година :
Захар във всичките ѝ форми, освен плодова
Просто недейте. Не ви носи нищо, освен грозота и дебелина. Ако ви се яде сладко, вземете банан, фурми или мандарини.
Сол
Задържа течностите в организма и ви кара да подпухвате. Но не я изключвайте изцяло, защото липсата на важни соли води до депресия.
Сладки газирани напитки
Нищо не ви носят, освен още и още калории и целулит.
Обезмаслени и "обеззахарани" храни
Всеки процес, който премахва естествените съставки от храната, е вреден за здравето. Освен това есетествените мазнини са полезни.
Айс кафе и изобщо всяко кафе, което е над допустимите две кафета на ден
Прекалвянето с кофеин нарушава ритъма на сърцето, променя метаболизма и в крайна сметка ви загрозява. Заменете го със зелен чай, по-полезно е за здравето.
Маргарин
Надяваме се, че няма нужда да обясняваме защо тази т.нар растителна мазнина е вредна за здравето. Една филия с хубаво краве масло сутрин е за предпочитане пред изкуствено създаден продукт.
Бял хляб
Брашното, от което е направен, е лишено от всички полезни вещества на пшеницата. Само си дебелеем от него, нищо друго.
Бекон и други колбаси
Не избягвайте месото, избягвайте преработеното и пълно с консерванти месо. Печена пържола и салата е чудесен обяд, но запържен колбас - не.
Коктейли и бира
Разрешаваме само по един, само през лятото. През зимата заложете на червеното вино. По-малко захар и повече полезно действие. А и е по-изискано от разни там чадърчета и шарени сламки