Упражнявате ли се здраво или просто се опитвате да ядете повече протеинови храни, за да изгаряте мазнините по-бързо? Във всички горепосочени случаи трябва да знаете какви са основните растителни източници на протеин , тъй като този елемент е основният строителен материал на всички тъкани на тялото.
В 9-те най-добри алтернативи на протеини от месо, не забравяйте да изберете правилните опции за себе си. Всъщност, за да получите достатъчно протеини, не е необходимо да се облегнете на пържени яйца, пържоли или да ядете пилешки гърди в килограми! Има доста растителни продукти, с които може да си набавите необходимото
Растителни източници на протеин
Ядки
Високата хранителна стойност на продуктовите ядки (25 г протеин на 100 г продукт) прави този продукт незаменима част от растителната диета. Високото съдържание на калории може да бъде компенсирано, ако ги ядете сурови или леко сухи във фурната. Една малка шепа кашу, бадеми, лешници или орехи с билков чай е идеален заместител на сладките барове.
Семена
Редовната консумация на ленено семе, чиа, слънчогледово, сусамово и маково семе е най-лесният начин да увеличите количеството на протеини (както и здравословни мазнини и фибри) в диетата си. Добавете ги към салатите, коктейли, сладкиши, супи и зърнени храни. Представете си, ще се изненадате от новите аспекти на вкуса им!
Киноа
Тази псевдозърнеста култура- киноа, съдържа повече протеини от всички други зърнени култури в света (16 g протеин на 100 g продукт). В НАСА, между другото, киноата се разглежда сериозно като пълен източник на протеини и микроелементи на екипажите на междупланетни експедиции.
Независимо от цвета на лещата пред вас: кафява, зелена или оранжева, вземете и пригответе например супа от нея . Предимствата на този продукт са извън класациите!
Нахут
Добавете към салати, правете кюфтета от него, гответе супи или пък направете десерти! По принцип нахутът може да замести месото в почти всички ястия
Сирене от тофу
е популярен продукт сред вегетарианците. Нарича се още „месо без кости“. Тофуто може да се пържи, маринова, добавя към салати и супи. Сиренето е напълно адаптирано към вкуса на останалите съставки на ястието, така че е лесно да експериментирате с него.
боб
Ако имате консерва с боб, помислете в насоката, че питателната пълноценна храна е почти готова. Задушете със зеленчуци, добавяйки подправки или сгответе гъста затопляща супа.
протеинов хляб
популярните филийки направени от пшеничен глутен, със съдържание на протеин шампион (57 грама на 100 грама продукт) е подходяща за всички ястия, в които е необходимо да се замени пиле или патица, но също така и като добавка към салати или питателна закуска.
Зелени зеленчуци
Броколи, спанак и аспержи - истинско хранилище на здравословни вещества за здраве и красота. По отношение на съдържанието на протеини те са по-ниски от всички предишни продукти, но употребата им улеснява отслабването. Богат състав и ниско съдържание на калории - идеалният тандем!
Комбинирайте храни, богати на растителни протеини, за да разнообразите диетата си, да поддържате тялото си здраво, като същевременно не си вредите . Хранете се напълно и бъдете здрави и ако статията ви е била полезна, споделете я с приятелите си!