Bubble and squeak - английски пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Bubble and squeak - английски пай
Bubble and squeak - английски пай
admin
Добавена от: admin
10440
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. картофено пюре (инстантно или предварително приготвено домашно - за предпочитане)
300 гр. прясно зеле, нарязано като за салата
1 малко стръкче праз, ситно нарязано
200 гр. настърган кашкавал
200 гр. бекон, нарязан на листа
2 яйца
50 гр. масло
олио
прясно мляко, при необходимост (за пюрето)
куркума, на върха на ножа
сол и черен пипер

Bubble and squeak е традиционно английско ястие, което се прави от останали в хладилника зеленчуци и месо от вчерашния обяд. Въпреки, че днес се приготвя и с остатъци от месо, добре е да се отбележи, че месото не е било част от оригиналната рецепта, която датира още от 1806 г., а е добавено по-късно. Това ястие е достигнало върха на популярността по време на Втората световна война, когато е било най-лесно да се направи от остатъците от храна. Интересно е, че името си ястието е получило от звуците, които се чуват, докато се пече.

 
Сварете картофите. Разтопете маслото и запържете вътре ситно нарязания праз. 
Пържете, докато омекне. Когато омекне, поставете зелето и запържете и него за 10 минути.
 
Щом зеленчуците са изпържени, подправете със сол, черен пипер и куркума, дръпнете от огъня и оставете да се охлади.  Когато картофите се сварят, направете класическо пюре - пасирайте ги, добавете малко масло и мляко и подправете на вкус. Оставете пюрето да се охлади. Когато се охлади, смесете с изпържените зеленчуци.
В сместа добавете настъргания кашкавал и леко разбитите яйца. 
Всичко се обърква добре. Има два начина на приготвяне на ястието. На този етап може да добавите печеното месо, или каквото месо ползвате, в сместа в тигана и да запържите цялата смес, докато хване красив цвят. Ако искате да печете ястието, вземете тавичка за печене, покрийте я плътно с ленти бекон и върху него разпределете сместа от картофи и зеленчуци.
Печете във фурна, загрята на 200 градуса около 25 минути, докато ястието получи красив цвят. Когато е изпечено, оставете малко да се охлади и обърнете върху голяма чиния за сервиране, така че да се вижда долната страна с бекона. 
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft