400 гр. картофено пюре (инстантно или предварително приготвено домашно - за предпочитане)
300 гр. прясно зеле, нарязано като за салата
1 малко стръкче праз, ситно нарязано
200 гр. настърган кашкавал
200 гр. бекон, нарязан на листа
2 яйца
50 гр. масло
олио
прясно мляко, при необходимост (за пюрето)
куркума, на върха на ножа
сол и черен пипер
Bubble and squeak е традиционно английско ястие, което се прави от останали в хладилника зеленчуци и месо от вчерашния обяд. Въпреки, че днес се приготвя и с остатъци от месо, добре е да се отбележи, че месото не е било част от оригиналната рецепта, която датира още от 1806 г., а е добавено по-късно. Това ястие е достигнало върха на популярността по време на Втората световна война, когато е било най-лесно да се направи от остатъците от храна. Интересно е, че името си ястието е получило от звуците, които се чуват, докато се пече.