Knäckebröd - сухар по шведски
22 Декември 2011
11062
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 г ръжено брашно
250 г фини овесени ядки
100 г сусам
50 г слънчогледови семки, обелени
50 г тиквени семки, обелени
20 г ленено семе
6 с. л. олио
2 ч. л. морска сол
300 мл студена вода
Брашното се смесва с останалите сухи съставки.
Добавят се водата и олиото и се омесва еластично тесто върху набрашнена повърхност. Тестото се разточва на тънко (0,4 см) върху хартия за печене и с нож се нарязва на правоъгълни парчета.
Фурната се нагрява на 250° С и тестото се пече около 7 минути. След това градусите се намаляват на 200° С и хлябът се допича за още около 20-25 минути.
След изваждането от фурната хлябът веднага се вади от тавата и се охлажда върху решетка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари