Задавали ли сте си въпроса защо продуктите на Maggi са толкова вкусни? Малко пакетче с вълшебно прахче може да превърне най-обикновената мусака в кулинарен шедьовър! И това, разбира се, не е случайно. Малката тайна на „Maggi” се нарича мононатриев глутамат и спокойно може да бъде наречен „отрова“.
Какво се крие зад Е621 ?
Обикновено мононатриевият глутамат се отбелязва върху опаковките като Е621.
Какво могат да ви причинят продуктите на „Maggi”?
Продуктите, натъпкани с глутамат, могат да ви докарат рак , Алцхаймер , Паркинсон . Освен това могат да станат причина за гадене , повръщане , главоболие и т.н. При консумация от бременни жени Е621 се натрупва в плацентата и може да нанесе ужасни последствия на плода.
От „Maggi” поне не крият, че продуктите им съдържат глутамат. Съвсем друг е въпросът дали хората, които ги купуват, знаят какво е Е621 и как съсъпва организма им…
А вие четете ли етикетите?