Разтопеното масло, захарта и медът се загряват на слаб огън, докато се получи хомогенна смес. Охлажда се, прибавят се сметаната, подправките, орехите и всичко се разбива, докато побелее. Прибавя се брашното с бакпулвера, като се оставя малко от него за разточване. Омесва се гладко тесто, слага се в найлонов плик и се оставя да отлежи на хладно през нощта. Тестото се разточва много тънко върху набрашнена повърхност и се нарязва на различни форми. Бисквитките се пекат върху намазана с масло тава или върху хартия за печене не повече от 5 минути на 200 С. Охлаждат се леко и се отлепят от тавата.
Бисквитките се украсяват с кралската глазура, а може да се поръсят с различни украси за сладкиши или разтопен шоколад. Подреждат се в тенекиени кутии, като във всяка кутия се слага една ябълка, разрязана на четири. Готови са за консумация след няколко дни, когато омекнат (от ябълките).
Добре е да се приготвят в началото на декември, защото колкото по-дълго стоят, толкова по-хубави стават.
Pepparkakor - шведски коледни бисквитки
22 Декември 2011
45761
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари