1 бр. агнешка глава
1 бр. агнешки комплект (сърце, бял и черен дроб)
3 връзки зелен лук или 2 глави стар лук
1 бр. морков
200 г гъби
400 г ориз
50 г масло
по 1/2 връзка джоджен и магданоз
тарос (естрагон)
сол, черен пипер, червен пипер
калоферче (по желание)
Агнешката главичка и дреболиите се сваряват в отделни тенджери (може за по-бързо в тенджера под налягане). Зеленчуците се нарязват на дребно и се задушават в маслото. Добавят се оризът, нарязаните на дребно дреболии и подправките. Агнешката главичка се обезкостява. Всичко се изсипва в тава и се добавя необходимото количество от бульона от главичката. След изпичането се поръсва с пресен магданоз. Сервира се с кисело мляко. По желание може да се направи и заливка от яйца и кисело мляко или сметана за готвене.