200 г агнешки бял дроб
120 г ориз
50 г краве масло
2 глави кромид лук
1-2 моркова
3-4 домата
1 с л сухи градински подправки
1 яйце
200 г кисело мляко
2 с л брашно
смлян черен пипер
Нарязаният на дребно лук, настърганите моркови и част от дребно нарязаните домати се задушават до полуомекване в мазнината с добавка на малко сол.
Залива се с прецедения бульон, в който се е варил дробът.
След кипването на бульона се прибавят полусвареният дроб, нарязан на дребно, почистеният ориз и останалите дребно нарязани домати.
Супата се вари още 30-40 минути.
10 минути преди да бъде свалена от котлона се поръсва с 1 с л сухи градински подправки.
Накрая се застройва със варена застройка от млякото, брашното и яйцата.
При сервиране се подправя със смлян черен пипер и се поръсва със ситно нарязан магданоз.