Агнешка капама с лозови листа
14 Май 2012
6237
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1кг младо агнешко месо
1/2 пакетче краве масло
около 50 броя съвсем млади лозови листа
12 стръка пресен лук
2 лъжици препечено брашно
1 лъжичка червен пипер
сол
Нарежете месото на малки парченца, прибавете половината масло и 1 кафена чашка топла вода и го задушете. Нарязаните на ивички листа посолете и оставете за 15 мин в гевгир. Нарежете лука и го смесете с листата. Прибавете към месото и задушете 2-3 мин.Сложете брашното, останалото масло и червения пипер и залейте с 1 чаша топла вода. Доварете ястието на тих огън. Поднесете го с кисело мляко, подправено със ситно нарязан копър.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари