600 г агнешко месо от плешката
500 г картофи
2 моркова (нарязани на кубчета)
1 глава лук
12 бр. сушени сливи
300 мл пилешки бульон
4 с.л. зехтин
20 г масло
2 пръчици канела
2-3 с.л. филирани бадеми
магданоз
червен пипер
сол
Картофите се обелват и нарязват на по-дребно. Месото се нарязва на кубчета. Загрява се зехтинът заедно с маслото в тенджера и се прибавят нарязаният на ситно лук и канелата. Разбърква се добре, прибавя се месото и се запържва, докато се зачерви добре от всички страни. Прибавят се картофите, морковите, сливите и 1 с.л. червен пипер. След това се залива с бульона, похлупва се и се оставя на тих огън за 55 минути. Накрая се прибавят изпържените в сух тиган филирани бадеми и се украсява с листенца свеж магданоз.