Агнешки булгур-пилаф

вход през zajenata.bg
Агнешки булгур-пилаф
admin
Добавена от: admin
8694
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

агнешко бутче или плешка
500 г булгур (грухана пшеница)
125 г ориз
връзка пресен девисил
връзка лук
връзка чесън
1-2 домата
червен и черен пипер
зехтин

Месото се нарязва на порции, осолява се и се намазва обилно с червен и с черен пипер. В намазана с олио тава се слагат смесени булгурът и оризът, нарязаните лук, чесън и девисил. Подрежда се месото. Долива се вода в съотношение 4 към 1 спрямо спрямо сместа от булгур и ориз.
Тавата трябва да се затвори плътно с алуминиево фолио. Пече се 2-3 часа на силно загрята фурна. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft