Агнешки котлети в екзотичен винен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешки котлети в екзотичен винен сос
Агнешки котлети в екзотичен винен сос
admin
Добавена от: admin
31653
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12 агнешки котлета
сол и прясно смлян черен пипер
2 с.л. зехтин
1/4 ч.ч.. ситно нарязан лук
1/2 ч.ч. сок от нар, пресен или консервиран
1/3 ч.ч. сухо червено вино
1/4 ч.ч. пилешки бульон
1 1/2 с.л. балсамов оцет
1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка
1 ч.л. мед
2 с.л. краве масло, охладено, нарязано на малки кубчета
 

Поръсете измитите и добре подсушени котлети със сол и черен пипер. Загрейте силно зехтина в дълбок тиган. Запържете котлетите на части до златисто кафяво от двете страни (за около 2 минути на страна за средно сурови, 3 мин. за средно изпечени). Извадете, прехвърлете гив плато и ги запазете топли.
Изсипете излишната мазнина от тигана (оставете около 1 с.л.). Добавете ситно нарязания лук в тигана и задушавайте като разбърквате до светлозлатисто за около 1 - 2 минути. Добавете сока от нар, виното, пилешкия бульон, балсамовия оцет, мащерката, меда и гответе като разбърквате, докато течността намали обема си наполовина. Намалете температурата на котлона и добавете маслото, като разбърквате докато се разтопи и се поеме напълно. Подправете соса на вкус със сол и черен пипер.
Прехвърлете агнешките котлети в чинии за сервиране и поднесете със соса и гарнитура по желание - например картофено пюре или задушени зеленчуци, а може и с прясна салата според сезона.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft