
Нарязваме на кубчета сланината, моркова, бялата част на праза, лука и чесъна на малки парченца (арпаджика оставяме цял), попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и нарязваме на малки кубчета. Изпържваме леко в малък съд лука и сланината в масло и олио, прибавяме праза и моркова и изпържваме до пожълтяване. Прибавяме агнешките бутчета, изпържваме ги от всички страни и добавяме доматите, дафиновия лист, сол, черен пипер, връзката ароматни треви, малко бульон и възваряваме. Покриваме месото с пергаментова хартия (или фолио), намазваме с масло, поставяме ястието в слаба фурна и печем до омекване. Десет минути преди края сваляме хартията, поръсваме месото с галета и ситно нарязан магданоз и допичаме. Преди поднасяне отстраняваме част от мазнината на соса.