Агнешки крачета със зеленчуци и ароматни треви

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешки крачета със зеленчуци и ароматни треви
Агнешки крачета със зеленчуци и ароматни треви
admin
Добавена от: admin
9653
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г агнешки бутчета (крачета)
2-3 моркова
2 стръка праз
2 глави стар лук или 10-тина главички арпаджик
4-5 скилидки чесън
дафинов лист

2 домата
20 г олио
20 г масло
30 г сланина
месен бульон
връзка ароматни треви (мащерка и магданоз, завързани с конец)
галета
магданоз
черен пипер
сол

Нарязваме на кубчета сланината, моркова, бялата част на праза, лука и чесъна на малки парченца (арпаджика оставяме цял), попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и нарязваме на малки кубчета. Изпържваме леко в малък съд лука и сланината в масло и олио, прибавяме праза и моркова и изпържваме до пожълтяване. Прибавяме агнешките бутчета, изпържваме ги от всички страни и добавяме доматите, дафиновия лист, сол, черен пипер, връзката ароматни треви, малко бульон и възваряваме. Покриваме месото с пергаментова хартия (или фолио), намазваме с масло, поставяме ястието в слаба фурна и печем до омекване. Десет минути преди края сваляме хартията, поръсваме месото с галета и ситно нарязан магданоз и допичаме. Преди поднасяне отстраняваме част от мазнината на соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft