Агнешки късчета в чеснов сос
12 Декември 2012
8895
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 г агнешко месо
5 с.л. (50 г) брашно
125 г масло
10 скилидки чесън
1 с.л. (10 мл) оцет
1 ч.л. (5 г) червен пипер
черен пипер
сол
пресен босилек/магданоз
Месото се отделя от костите, нарязва се на късчета и се слага да ври в съд с 4-5 ч.ч. подсолена вода. Брашното се запържва до порозовяване в половината от мазнината, след което при непрекъснато разбъркване се разрежда на каша с бульона от месото. Към кашата, след като поври десетина минути, се прибавят месото, черният пипер, счуканият чесън и оцетът. Ястието се вари още 10-15 минути. При поднасянето се полива с останалото масло, оцветено с червеният пипер и се поръсва с нарязаните зелени подправки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари