4 агнешки пържоли, отрязани от бута заедно с парче кост
2 лъжици олио
черен пипер
сол
За соса:
250 г зелено цариградско грозде
300 г вода
15 г масло
1 лъжица захар
лимонова кора
1 лъжичка ситно нарязана мента
щипка счукана канела
Начукваме леко агнешките пържоли, намазваме ги с олио, посоляваме, поръсваме с череп пипер и поставяме под силно нажежен грил. След 2-3 минути обръщаме, намаляваме топлината и печем около 10 минути. При това ги обръщаме от време на време. Поднасяме агнешките пържоли веднага със сос от цариградско грозде.
Приготвяне на соса: Отстраняваме околоцветията и дръжчиците от гроздето и го задушаваме във вода до омекване. Разбиваме, пасираме през цедка, поставяме отново в съда, прибавяме маслото и захарта и подгряваме. Накрая прибавяме ситно нарязаната лимонова кора и подправките.