2 парчета агнешки ребра с гръбнак по 1 кг
4 с. л. зехтин
2 с. л. дижонска горчица
сол на вкус
за коричката:
2 връзки магданоз, нарязан на ситно
1 връзка джоджен
1 ч. л. прясна мащерка
1 ч. л. нарязан пресен розмарин
4 с. л. кедрови ядки
2 с. л. трохи от бял хляб
4 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
½ ч. л. сол
1 ч. л. лимонов сок
Внимателно се отстранява гръбнака и се оформят ребрата.
Зехтинът се загрява и се запържват от всички страни за 2-3 мин. Посоляват се и се намазват с горчицата.
Магданозът се пасира заедно с другите билки и подправки. Зелената смес се намазва върху ребрата и двете парчета се сплитат.
Ребрата се покриват с фолио и се пекат около 30 мин. на 190°С. Фолиото се отстранява и се допичат за още 20 мин., докато порозовеят.