1 кг дребни пресни картофи
2-3 моркова
2 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
7-8 листа джоджен
1 зелена чушка
1 връзка пресен лук
2 домата (300-400 г)
30 г масло
50-60 г обезкостени маслини
750 г агнешки ребра
черен пипер и сол на вкус
Ребрата се насичат на половини, а след това - на порционни парчета от по 3-4 ребра. Поставят се в тенджера с предварително загретите олио и масло, пържат се 3-4 минути, след което се обръщат.
Добавя се нарязаният на кръгчета лук, съдът се похлупва и месото се задушава на слаб огън в собствен сос 20-25 минути. (Ако течността се изпари, се долива малко вода.)
След това в в тенджерата се слагат морковите (нарязани на колелца) и картофите, налива се гореща вода (трябва да е на нивото на продуктите), посолява се и къкри 10 минути.
Чушката и доматите се пюрират и се наливат в тенджерата. Изсипват се и маслините и ястието къкри още 20 минути.
Готовото ястие се поръсва с наситнен магданоз и джоджен, овкусява се с черен пипер и се сервира.