агнешко месо
бял пипер
сол
брашно
зехтин за пържене
пресен розмарин
няколко скилидки стар чесън
няколко рибки аншоа
бял винен оцет
чаша бяло вино
(продуктите са на око, според броя на порциите)
Нарязваме месото на хапки и го осоляваме. Подправяме с бял пипер. След това овалваме хапките в брашно. Отново осоляваме и отново овалваме в брашно. Загряваме зехтин в тенджера. Поставяме месото в него заедно с клонка розмарин.
Докато месото се пържи поставяме няколко скилидки чесън и малко розмарин в дървено хаванче. Счукваме ги със сол, а после прибавяме и няколко рибки аншоа. Пак чукаме и разбъркваме добре. След това напълваме хаванчето почти до горе с бял винен оцет. Разбъркваме тази смес много внимателно.
Изсипваме я в тенджерата и покриваме ястието с капак. Задушаваме го на тих огън около 20 мин. След това доливаме и малко бяло вино, разбъркваме и отново задушаваме за няколко минути.