Агнешко печено по бански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешко печено по бански
Агнешко печено по бански
admin
Добавена от: admin
10109
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1/2 килограм агнешко месо (плешка или бут)
50 мл олио
1 с.л. червен пипер
450 гр спанак 
1 връзка пресен лук
1 с.л. брашно
2-3 с.л. домати от консерва или 1 малък пресен домат
сол и черен пипер на вкус
 


Агнешкото се измива добре и се нарязва на кубчета.  Овалват се в сол и черен пипе.Олиото се сгорещява в дълбок тиган и в него се запържва месото до зачервяване от всички страни. Огънят се намалява и към месото се прибавят накълцаният пресен лук и нарязаният на дребно спанак, като се бърка непрекъснато. Оставя се на бавен огън, докато спанакът слегне, след което се поръсва с червен пипер, разбърква се и се залива с топла вода, в която е разтворено доматеното пюре, така че ястието да се покрие. Сгъстява се с размитата в малко вода лъжица брашно и съдържанието на тигана се прехвърля в тавичка Добавят се още малко сол и пипер на вкус и се запича до готовност на месото в загрята предварително фурна. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft