килограм агнешко месо
50 мл олио
30 гр маргарин
килограм бакла
1 връзка пресен лук
15 гр брашно
1 ч.л. червен пипер
половин връзка магданоз
половин връзка джоджен
Нарежете месото на порции и го запържете с олиото и маргарина. След десетина минути прибавете нарязания наситно лук и червения пипер. Позапържете месото с лука, посолете на вкус и налейте вода 3-4 пръста над него. Варете, докато месото почти се свари. Прибавете изчистената и нарязана прясна бакла (ако има нужда и вода) и варете, докато се сварят месото и баклата. Свалете съда от огъня и в отделен съд запържете брашното и го разтворете с малко студена вода. Прибавете го към ястието, като добавите нарязания джоджен и магданоз. Разбъркайте ястието и го сложете на котлона да поври на слаб огън още няколко минути.