Агнешко яхния с бадеми и сини сливи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешко яхния с бадеми и сини сливи
Агнешко яхния с бадеми и сини сливи
admin
Добавена от: admin
5834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг агнешко месо
сол и черен пипер
1 глава лук
1 морков
сока от 1 лимон
2 супени лъжици масло или зехтин
1 супена лъжица брашно
½ кг сини сливи
100 г скълцани бадеми
3 супени лъжици захар

Нарежете на малки парчета агнешкото. Поръсете го със сол и черен пипер. Прибавете нарязаната на филии глава лук и нарязаните моркови, заедно с лимоновия сок. Оставете месото да престои 1 час, след което го отцедете и го запържете с мазнината. Прибавете 1 лъжица брашно и го запържете леко. Залейте месото с вода и го оставете да ври. Като поомекне, прибавете нарязаните сини сливи и накълцаните ситно бадеми. Доварете ястието. Преди да го свалите от огъня, прибавете 3 лъжици захар и още лимонов сок.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft