Агнешко яхния с бадеми и сини сливи
2 Септември 2013
5834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг агнешко месо
сол и черен пипер
1 глава лук
1 морков
сока от 1 лимон
2 супени лъжици масло или зехтин
1 супена лъжица брашно
½ кг сини сливи
100 г скълцани бадеми
3 супени лъжици захар
Нарежете на малки парчета агнешкото. Поръсете го със сол и черен пипер. Прибавете нарязаната на филии глава лук и нарязаните моркови, заедно с лимоновия сок. Оставете месото да престои 1 час, след което го отцедете и го запържете с мазнината. Прибавете 1 лъжица брашно и го запържете леко. Залейте месото с вода и го оставете да ври. Като поомекне, прибавете нарязаните сини сливи и накълцаните ситно бадеми. Доварете ястието. Преди да го свалите от огъня, прибавете 3 лъжици захар и още лимонов сок.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари