агнешко месо 750 г (може да замените с телешко, говеждо, дори свинско)
растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша)
лук 50 г (1 глава)
2-3 моркова
брашно 10 г (1 супена лъжица)
доматено пюре 20 г (1 супена лъжица)
тиквички 700 г
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
кисело мляко 100 г (1/2 чаена чаша)
сол и магданоз
Месото се нарязва на парченца и се запържва в по-голяма част от мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се задушава лукът, нарязан на ситно, нарязаните на кубчета моркови и брашното. Прибавят се доматеното пюре и червеният пипер. Месото се връща отново, залива се с топла вода и се оставя да ври. Когато месото поомекне, се прибавят тиквичките, нарязани на кубчета и задушени в останалата част от мазнината. Ястието се вари още 20-30 минути. Поднася се с кисело мляко и ситно нарязан магданоз.