Какво може да бъде по-просто, бързо и в същото време изпълнено с почти космическа скорост от приготвянето на яйца? 10 минутна подготовка = пълен набор от съществени вещества за тялото ви. За да направите така, че продукта да работи максимално добре, диетолозите съветват да ядете яйцата сутрин.
Днес ще ви предложим нещо по-интересно, отколкото просто пържено или варено яйце. Ние предлагаме оригинални ястия от яйца , с които дори и най-скучната сутрин става по-светла.
Яйца за закуска
Яйца в облак
Състав :
2 яйца
сол, пипер на вкус
1 супена лъжица масло
Подготовка :
Внимателно отделете белтъците от жълтъците (жълтъците трябва да останат непокътнати). Добавете сол и черен пипер към белтъците и разбъркайте до твърда пяна.
Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете малката тавичка с масло. Сложете протеиновата пяна в нея, направете кухина за жълтъците. Изсипете ги във вдлъбнатините. Печете 10 минути.
Парижки яйца в багети
Състав :
200 г френска багета
4 яйца
2 супени лъжици масло
80 грама шунка
1 ч.л. горчица
1 малък лук
сол на вкус
подправки на вкус
Подготовка :
Накълцайте лука и шунката фино. Изпържете в тиган с масло.
Нарежете багета на 4 парчета, като на всяко отстраните малко трохи, за да направите лодка. В долната част на всяка дупка сложете малко пържено от лука и шунката. Поставете лодките на лист за печене, покрит с пергамент или фолио. В кухините сложете яйцето, солта, пипер на вкус.
Печете 10 минути при 190 градуса. Преди да сервирате, украсете с подправки.
Яйца с ориз по неополитански
Състав :
300 g варена вода
4 твърдо сварени яйца
30 г масло
3-4 скилидки чесън
2 супени лъжици магданоз
100 г твърд кашкавал
Подготовка :
Разделете маслото на 3 части. За намазване на тавата за печене са необходими 10 грама и 10 грама за самия ориз. Овкусете оризът с пипер, сол на вкус и поставете в тавичка да се пече
Яйцата нарежете на две половини, сложете върху ориза след като е готов. Поръсете с настърган кашкавал и останалото масло и изпратете във фурната за 15 минути на 180 градуса.
Бъркани яйца в домати
Състав :
4 яйца
4 големи домати
сол, пипер на вкус
подправки на вкус
2 супени лъжици зехтин
Подготовка :
Издълбайте внимателно доматите с лъжица. Счупете яйце вътре, подправете със сол и черен пипер, покрийте с капачето на домата, което преди това сте отрязали, сложете в тавичката.
Изцедете доматения сок, добавете малко сол, натрошен босилек, зехтин. Изсипете доматения сос до доматите. Печете 20 минути на 180 градуса.
Яйца в кренвирш
Състав :
2 дълги кренвирша
2 яйца
слънчогледово олио за пържене
сол, пипер на вкус
Подготовка :
На кренвиршите направете резенчета на разстояние от 0,5 сантиметра. Фиксирайте краищата с клечка за зъби, за да направите пръстен. Поставете пръстените в тиган, нагрят със слънчогледово олио
Обърнете ги като леко се запържат и във всеки пръстен леко разбийте 1 яйце. Подправете със сол и черен пипер, пригответе го под капак.
Харесваха ли ви рецептите?