Аз готвя елда по полски от стара готварска книга, става много вкусно-Споделям рецептата
17 Март 2021
2495
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази рецепта е от много години, намерихме я в стара готварска книга. Всичко е много просто и са необходими най-често срещаните продукти, но вкусът на гарнитурата е нещо.
Състав:
- елда - 300 г;
- вода - 600 мл;
- масло - парче;
- гъби - 300 г;
- сметана - 300 г;
- яйце - 1 бр.
- лук - 1 глава;
- сол и черен пипер - на вкус.
Процесът на готвене
- Измийте добре зърнените храни, напълнете с вода и гответе до омекване, посолете на вкус.
- Добавете парче масло в началото на готвенето или малко преди края, така че кашата да има ярък кремообразен аромат и вкус.
- Нарежете гъбите на парчета и запържете.
- Когато течността се изпари, добавете ситно нарязан лук и задушете масата до готовност.
- Вземете форма за печене и я намажете с масло.
- Върху нея разстелете част от елдата, гъбите и лука, покрийте с елда.
- Смесете заквасена сметана с яйце, сол и черен пипер на вкус.
- Изсипете този сос върху елда, опитвайки се да разпределите в цялата форма.
- Все още можете да поръсите с настърган кашкавал отгоре.
- Загрейте фурната до 170 градуса, сложете формата и печете около 15 минути.
- Ако желаете, все още можете да добавите моркови към елда, билки, малки парченца бекон. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари