Аз съм по бързите рецепти, нямам излишно време! Последният ми хит се омете за секунди, даже баба...
11 Януари 2017
19604
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лучник - много вкусно ястие, което напоследък сме позабравили. Приготвя се от тесто с мая или готово бутер тесто . Основната на пълнежа е запържен лук , към който може да добавите сирене , яйца и сметана по желание.
Днес ви предлагаме една много проста рецепта за лучник . Става бързо, защото няма да точите тесто- използва се купешко.
Ще ви зарадва със своята хрупкава коричка и много ароматна плънка!
Съставки:
500 гр. бутер тесто
3 глави лук
3 яйца
1 жълтък
4 с.л. заквасена сметана
100 гр. кашкавал
олио на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Размразете бутер тестото на стайна температура.
- Обелете лука и го нарежете на полумесеци. Запържете го в тиган с олио до златисто-кафяво и добавете черен пипер и сол.
- Смесете яйцата със заквасената сметана.
- На едро ренде настържете кашкавала и го добавете към сместа с яйцата. Разбъркайте.
- Вземете 2/3 от тестото, разточете го в подходяща форма и го поставете във форма за печене, като оформите борд по ръба на формата.
- Отгоре разпределете лука и изсипете плънката с яйца. Прегънете бордовете към центъра.
- Останалото тесто нарежете на ивици и украсете лучника с красива решетка. Намажете тестото с яйчен жълтък.
- Пъхнете го в предварително загрята на 220 градуса фурна за около половин час.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари