Айвар
22 Декември 2011
10829
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг червени чушки
500 г патладжани
150 мл олио
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
оцет
олио (допълнително)
Патладжаните и чушките се изпичат и се обелват. Почистват се от семената и се нарязват на ситно (смилат се с машинка за месо). Прибавят се пресованите скилидки чесън, олиото и се поправя със сол, смлян черен пипер и оцет (на вкус). Сместа се вари на тих огън до сгъстяване. Прехвърля се в буркани, като се внимава да няма мехурчета въздух. Ръба на бурканите се избърсва със суха кърпа, покриват се с олио и се завиват с капачки.
Бележки: Айварът е вкусен както прясно приготвен, така и след 1 месец. Може да бъде приготвен в блендер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари