Айвар от домати, патладжан и чушки
9 Октомври 2017
13240
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1,5 кг домати
1,5 кг патладжан
700 гр черен пипер
500 гр моркови
60 мл растително масло
1 глава чесън
1 ч. л. оцет
50 гр захар
30 гр сол
една трета от люта чушка
Пуснете доматите в месомелачка или ги пасирайте в блендер. Нарежете останалите зеленчуци на едро. Посолете нарязаните патладжани и ги оставете да престоят, за да се отдели горчивината. Нарежете на ситно чесъна.
Сложете масло в тигана, поставете патладжана и го пържете в продължение на 15 минути. След това добавете чушките и моркови и запържете още 10 минути.
Изсипете доматената смес, добавете сол и захар и оставете така за 45 минути.
Преди края, трябва да добавите оцет, чесън и нарязани люти чушки.
Разядката се поставя е стерилизирани буркани и се покрива с кърпа.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари