Мойте Рецепти
1/2 кисела зелка
500 гр. мляно месо
250 гр. ориз
2 глави лук
2 моркова
200 гр. мариновани гъби, а може и пресни
1 чаена лъжичка чубрица
1 чаена лъжичка червен пипер
Зелето се нарязва на парчета и се поставя в тенджера с малко олио да се запържи. Добавя се малко сол. Пържи се под капак на слаб огън и периодично се разбърква. Зелето е готово, когато се изпари сокът, който е пуснало, след което се запържва още 2 минути само в олио.
В друг тиган се запържват лукът с морковите. Когато лукът омекне, се добавят гъбите и се посолява. След това се добавя и каймата, заедно с останалите подправки: сол, черен пипер, Вегета, дафинов лист и пр. Пържи се при непрекъснато разбъркване. След като хубаво се запържи каймата, се добавя оризът, и отново се разбърква.
В тава се изсипва сместа с месо и ориз, разбърква се със зелето и се добавят 1 чаена лъжичка чубрица и една чаена лъжичка смлян червен пипер. Хубаво се разбърква и се добавя ситно нарязан магданоз, а след това и вряща вода (3 към 1 спрямо ориза). Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 250 градуса за около 40 минути.