За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Ако готвя пилешко, вече го правя само така: Чудна карамелена коричка и размазващ аромат на подправки! По-вкусно не сте яли: (Видео)
Ако готвя пилешко, вече го правя само така: Чудна карамелена коричка и размазващ аромат на...
26 Октомври 2016
339452
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Ястия с пиле
Ако готвя пилешко, вече го правя само така: Чудна карамелена коричка и размазващ аромат на подправки! По-вкусно не сте яли: (Видео)
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/4 чаша мед
2 с.л. соев сос
4 скилидки чесън
100 гр. брашно
Пилешкото месо е доста често ястие на трапезата ни, така че има много маринати и сосове, които подчертават вкуса му. Добре го допълват кашкавала, сметаната и горчицата, например.
Но може би най-успешната марината е тази с мед. Светлата карамелена сладост допълва крехкото бяло месо, а чесънът и подправките подобряват аромата на вкусното ястия и му придават лека острота. По-вкусно пиле едва ли сте яли!
Пиле в медена марината
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- В купа смесете брашното и червения пипер.
- Потопете всяко бутче в сухата смес, поставете върху хартия за печене, намазана с масло, поръсете със сол и черен пипер.
- В отделна купа смесете меда, соевия сос и ситно нарязания чесън.
- Щедро залейте с медения сос всички бутчета.
- Покрийте тавичката с фолио и пъхнете във фурната за 30 минути. След това отстранете фолиото и печете още 15 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари