Най-лесният начин да направите някои от любимите си храни по-вкусни е просто да ги извадите от хладилника . Ето храните, които не трябва да държите на студено:
Специалистите по кафето казват, че има четири неща, които унищожават кафето: кислород, светлина, топлина и влага.
Може да е трудно да не ви се прииска да поставите омекващите домати в хладилника, надявайки се, че ще удължите живота им, но специалистите съветват против това. Студените температури унищожават деликатните вкусови мембрани и правят доматите по-безвкусни. Ако доматите са презрели, все пак може да ги замразите. След това няма да искате да ги ядете сурови, но може да ги използвате за сосове, супи и други ястия.
Съхраняването на хляб за сандвичи в хладилник е най-бързият начин да го направите по-безвкусен. Затова го дръжте на стайна температура.
Държим продуктите, които са характерни за умерения климат охладени, като например броколи, целина, моркови и други. Но зеленчуците с тропически и субтропически произход е по-добре да стоят на стайна температура. Това са патладжани , тикви , краставици , чушки и боб .