Ако знаехте колко е полезно, щяхте да го хапвате редовно! Понижава холестерола, прочиства дебелото черво и още много ползи за тялото.
Знаете ли, че черният дроб, подобно на сърцето, е един от най-важните органи в човешкото тяло, който изпълнява повече от 500 функции в тялото?
Черният дроб пречиства кръвта от токсини, бори се с инфекциите, произвежда жлъчен сок, разгражда мазнините и метаболитните отпадъци.
Ето признаците, че черният дроб е претоварен с токсини:
- болка или усещане за дискомфорт в горната дясна част на коремната кухина, под ребрата,
- прекомерно изпотяване и загряване на тялото,
- подуване на корема,
- необяснимо наддаване на тегло или много бавна загуба на тегло...
Освен това:
- проблеми с храносмилането на мазни храни
- поява на акне,
- розацея или сърбеж по кожата,
- излишни мазнини около корема,
- високо кръвно налягане,
- промени в настроението и наличие на хронична умора,
- жълтеникави образувания около очите, особено на клепачите...
Ще ви дадем рецептата за полезна напитка , която при редовна консумация ще понижи нивата на холестерола по естествен начин, а освен това ще пречисти черния дроб от отрови и отпадъци, така че да възвърне напълно функциите си. Става дума за т.нар.
Снимка: YouTube
Необходими съставки и начин на приготвяне:
- 150 г стафиди,
- 500-600 мл вода.
Почистете добре 150 грама стафиди. След това ги добавете към 2 чаши вода и ги варете 20 минути.
Снимка: YouTube
Оставете ги в тази вода да престоят една нощ.
На сутринта прецедете водата и я изпийте на гладно. Правете това в продължение на няколко дни и черният ви дроб ще бъде пречистен от токсините и готов да върши своята много важна работа.
Снимка: YouTube
Точно като прясното грозде, сушените плодове на лозата са пълни с растителни фибри и антиоксиданти (биофлавоноиди и витамин С), които играят ключова роля в храносмилането и освобождаването на тялото от вредни токсини и свободни радикали.
Въпреки това, стафидите имат почти три пъти по-голям антиоксидантен капацитет от черното/бялото грозде и са един от най-богатите източници на антиоксиданти от всички храни.
Освен това хранителните вещества са още по-концентрирани, когато плодът е изсушен.
И с всички тези концентрирани хранителни вещества, експертите са открили, че накисването им във вода е много полезно. Когато се потопят във вода, тези вещества се усвояват по-бързо, повишавайки дори съдържанието на антиоксиданти.
Консумирането на стафидена вода увеличава способността на стафидите да прочистват черния дроб, така че те се движат бързо през храносмилателната система и я изпълват с антиоксиданти, които изхвърлят токсините.
ЗАБЕЛЕЖКА: Преди да използвате препарати от народната медицина, всеки трябва да се консултира със своя лекар.