Ако изпечете шарана за Никулден така, коричката ще е златна и хрупкава, а месото - сочно и вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ако изпечете шарана за Никулден така, коричката ще е златна и хрупкава, а месото - сочно и вкусно:
21531
Снимков материал: pixabay.com
Ако изпечете шарана за Никулден така, коричката ще е златна и хрупкава, а месото - сочно и вкусно:

Традицията на Никулден повелява на трапезата да има шаран. Сигурно знаете поне 5 рецепти за приготвянето му, но сме сигурни, че днешната ще ви допадне.

Изпечен така, шаранът придобива хрупкава златиста коричка , а отвътре остава сочен. Тайната е в яйчено-брашнената панировка и в киселото зеле . Ето и рецептата:

шаран на фурна

Шаран с хрупкава златиста коричка

Продукти:

1 шаран (тегло 1,5-2 кг)

200 гр.кисело зеле

1 с.л.растително масло

1-2 с.л. вода

1-2 с.л.пшенично брашно

1 яйце

сол и черен пипер - на вкус

подправки за риба - на вкус

Приготвяне:

Измийте добре шарана, почистете от люспите и вътрешностите. Подсушете с хартия, след това посолете, овкусете с подправки за риба и с черен пипер на вкус. Оставете рибата да се маринова в подправките поне за - минути.

През това време пригответе панировката. Смесете 1-2 лъжици рашно, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус. При необходимост добавете 1-2 с.л.вряла вода, за да се получи нужната консистенция.

Плътно напълнете рибата с кисело зеле и обилно намажете с панировката от всички страни. След това сложете шарана в тавичка, предварително намазана с олио, и пъхнете във фурната.

Печете на 200 градуса около 40-60 минути (в зависимост от размера на рибата). Шаранът трябва да добие апетитна златиста коричка.

Поднесете с печени картофи, бял сос или просто така, с чаша охладено бяло вино! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft