Ако имате 1 ябълка, 1 яйце и кисело мляко, направете този десерт за 15 минути: препоръчваме да удвоите дозата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ако имате 1 ябълка, 1 яйце и кисело мляко, направете този десерт за 15 минути: препоръчваме да удвоите дозата!
Ако имате 1 ябълка, 1 яйце и кисело мляко, направете този десерт за 15 минути: препоръчваме да...
191892
Ако имате 1 ябълка, 1 яйце и кисело мляко, направете този десерт за 15 минути: препоръчваме да удвоите дозата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фантастичен деликатес, приготвен от няколко обичайни съставки, който закачливо превъзхожда дори легендарните толумбички.

У дома тези пържени сладки пръчици  са на трапезата няколко пъти седмично, тъй като техният безпогрешен вкус и лесно приготвяне ги предопределиха да се превърнат в кулинарен фаворит на семейството.

Съветваме ви да удвоите дозата, защото първата ще се омете още гореща! Ето необходимите продукти за невероятните Ябълкови толумбички :

ябълкови толумбички

Ябълкови толумбички

Продукти:

  • 1 ябълка
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици гранулирана захар
  • 2 супени лъжици растително масло
  • 8 г ванилова захар
  • щипка сол
  • 125 г кисело мляко
  • 6 г бакпулвер
  • 200-220 г гладко брашно

По желание за поръсване:

  • Пудра захар

Приготвяне:

Първо обелете ябълката.

Нарежете на четвъртинки и отстранете сърцевината.

След това настържете ябълката на едро ренде в дълбока купа.

Добавете яйцето и след това поръсете захарта.

настъргани ябълки

Налива се олиото.

След това добавете ванилова захар, сол и кисело мляко.

Смесете всичко заедно с шпатула.

След това добавете бакпулвера и брашното към сместа.

тесто с ябълки

Разбъркайте старателно.

Поставете тестото в сладкарски пош.

Загрейте олиото в тенджера.

С помощта на пош шприцовайте пръчици от тестото в сгорещеното на ниска температура олио.

шприцоване толумбички

Отрежете края на тестото с ножица, така че да получите правилна пръчица - лента тесто.

ябълкови пръчици

Изпържете пръчиците до златисто.

ябълкови толумбички в захар

Поставете готовите ябълкови пръчици върху чиния, покрита с хартиена кърпа.

Накрая оваляйте пръчиците в захар (може да я смесите с канела или ванилия за по-интензивен вкус).

пържени ябълкови толумбички

Може да сервирате.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft