20 листа мента, захар и пасираш - върхът на летните десерти!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
20 листа мента, захар и пасираш - върхът на летните десерти!
20 листа мента, захар и пасираш - върхът на летните десерти!
25031
20 листа мента, захар и пасираш - върхът на летните десерти!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате прясна мента или джоджен, не пропускайте тази бърза, проста и много ефектна рецепта за ментови курабийки , с която можете да изненадате приятно своя съпруг (или съпруга). Всичко, от което се нуждаете, са 20 пресни листа от тази ароматна билка. Ето какво още ви трябва:

Ментови курабийки с шоколад

Необходими продукти: 

20 листа прясна мента/мента (20 г)

100 г захар

1 яйце

100 г несолено масло, омекнало на стайна температура

220 г брашно

7 г бакпулвер

40 г шоколадови капки/чипс (или нарязан шоколад на малки кубчета)

Приготвяне:

Измийте добре ментата/листата от мента под течаща студена вода, след което ги оставете да се отцедят. Най-добре е да ги попиете с хартиена кърпа, за да премахнете останалата влага.

След това сложете листата в по-дълбока купа и добавете 100 г кристална захар. Смесете двете съставки заедно с пасатор, докато получите гладка, хомогенна зелена смес.

мента със захар

Към разбитата мента добавете едно цяло яйце и 100 г масло, които предварително сте оставили да омекне на стайна температура. С пасатора първо разбъркайте яйцето, след това бавно добавете маслото, докато се вгради напълно в сместа.

ментова каша

Накрая трябва да получите хубава, гладка полулъскава зелена смес. Добавете 220 г пресято брашно, смесено със 7 г бакпулвер. Този път не ви трябва пасатор, а лъжица или шпатула.

мента с яйце

ментово тесто

Разбъркайте внимателно, докато брашното поеме течността. 

ментово тесто

Преди края добавете 40 г шоколадови капки (шоколадови стърготини) и продължете да бъркате, докато сместа стане гладка. 

ментови курабийки тесто

Веднага можете да оформите курабийки, но най-добре е тестото да се остави в хладилник за 15-30 минути, за да стегне.

ментови топчета

Покрийте тавата с хартия за печене и леко намажете ръцете си с олио, за да улесните работата с тестото. Откъснете малки парченца и оформете топчета с размер на орех, леко сплескани.

ментови курабийки

Подредете сладките върху застланата тава за печене на подходящо разстояние. Ако желаете, можете допълнително да ги украсите отгоре с няколко шоколадови капки, които трябва да натиснете в тестото. Печете сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

ментови сладки с шоколад

Много са вкусни и ароматни.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft